STREDAJŠIE ODPORÚČANIE DO KARANTÉNY – SOULBOARDIY

Pridané 15.04.2020

Pripravili sme pre teba novú rubriku – každý týždeň ti prinesieme rozhovor s majiteľom slovenského športového shopu. Podporujeme lokálnych predajcov a ich ponuku, oni ti zas radi poradia produkty, ktoré zoženieš u nich na shope a skrátiš si s nimi čas v karanténe.

Ako prvého sme vyspovedali výrobcu surfskejtov a iných srandičiek, s ktorými môžeš surfovať celý rok – SOULBOARDIY!

 

Povedz nám niečo málo o tebe a o tvojom obchode, ako si sa dostal k tomu otvoriť si obchod so športovým vybavením?

Volám sa Drahomír Rozič a som hlava, ruky, nohy a srdce značky SOULBOARDIY. Začali sme aj s jedným kamošom vyrábať jednoduché powdersurfy, balance boardy, postupne sa pridali aj cruisery a longboardy. Postupne sa naše nadšenie pre surfing a suchozemskú polohu presmerovali na surfskating. Momentálne sme už tretí rok Soulboardiy iba ja a moja manželka Eva, ktorá sa stará o dizajny, grafiky, o celý náš vizuál a trochu aj o mňa. :)

Ponúkame možnosť surfovať mimo oceánu na našich surfskatoch a v zime na snowsurfoch a powdersurfoch. Aj keď u nás nie sú vlny, surfovať treba celý rok. :-)

 

Ak máš, kde sa nachádza kamenný obchod? Aká je ponuka obchodu, na čo sa primárne orientujete poprípade aké produkty sa u vás najviac kupujú?

Shop ako taký nemáme, ale predávame naše výrobky cez Instagram a Facebook, z ktorých vela robíme na zakázku. Začíname aj distribuovať ďalšie značky skate a longboardového tovaru a ešte k tomu trucky na surfskate. Momentálne sa najviac predávajú celé komplet surfskaty a americké šialené Sharkwheels.

Úspech na tohtoročnom ISPO v Mníchove ukázal, že nie je naďalej možné vyrábať iba doma a na zakázku, ale bude sa treba spojiť s niekym, kto má na to technológie. Výroba v Číne, tak ako to robia skoro všetky značky neprichádzala v úvahu ani v najhorších snoch. Našťastie som spoznal majitela malej high end longboardovej fabriky hned za hranicami v Poľsku, dali sme spolu pár pív, slovo dalo slovo a už je na svete nová kolekcia s názvom Adam a Eva – dosky s jedinečnou high-end konštrukciou na trhu, Bambusovo Paulovniové jadro s Jaseňovým povrchom a vypáleným dizajnom. Velmi sme na to hrdí a nevieme sa už dočkať, keď ju koncom apríla pustíme do predaja. Aktuálne berieme predobjednávky z európskych skateshopov.

 

 

Ako tvoj shop zasiahla momentálna kríza kvôli koronavírusu?

Korona situácia ma zasiahla tak, že shopy v Európe, s ktorými som si dohodol spoluprácu a predobjednávky na tohtoročnom ISPO Mníchov, sú vo veľkej neistote. Málokto chce v týchto časoch niečo naskladňovať a všetci sú omnoho zdržanlivejší ako obvykle, keď sa začína sezóna.

 

Aké kroky podnikáte, aby ste sa čo najviac vyhli stratám v tejto situácií?

Pre suchozemské surfovanie sú aktuálne podmienky vcelku priaznivé. Ľudia majú voľný čas aj energiu a majú chuť surfovať…surfskate je optimálna voľba. Veríme preto, že keď tá naša svätá svetová ekonomika poklesne, na druhej strane chuť žiť a radosť z pohybu stúpne. A to je pre nás super. :)

 

https://www.instagram.com/p/BypIXoDl5vM/?igshid=1dukw0p4s01w6

 

Dajú sa vaše produkty kúpiť aj online?

Už čoskoro spustíme nový e-shop www.soulboardiy.com, zatiaľ sa naše produkty dajú kúpiť online – stačí napísať na Facebook alebo Instagram. Väčšina zákazníkov sa ale aj tak radšej osobne zastaví a vyzdvihne si svoj vysnený Soulboard.

 

Ako tráviš karanténne dni ty? Ako sa teraz venuješ práci?

Karanténu trávim so svojou rodinou (manželka a dvaja synovia) na našom rodinnom dome so záhradou, lesom a priehradou za domom. Momentálne presúvam výrobu mimo domácu výrobňu, kde som vyrábal doteraz, takže pripravujem túto veľkú zmenu.

 

https://www.instagram.com/p/B2YzYuKFh-c/?igshid=j5m08d19hcpp

 

A na záver, ktorý produkt by si odporučil Hangair zákazníkom do karantény? Čo by sa teraz ľuďom zišlo aby mohli športovať alebo sa zabávať aj mimo športovísk?

Čo by som odporučil? Jednoznačne Surfskate! Vyjdeš z domu a môžeš surfovať. Kúsok cesty alebo betónu a nič viac nepotrebuješ. Nemôže to byť jednoduchejšie. Kto to skúsil, okamžite sa do toho zamiloval. K tomu by som odporučil Sharkwheels. Úžasný produkt. Skejtové kolieska čo idú po všetkom. Hrby, hlina, tráva, voda, kamene. Nikdy nezasekneš kameň a nedáš si pri tom na držku…skejťáci vedia, aké to je :-). Môžeš jazdit aj po lesných cestičkách, alebo celú zimu aj keď sú všade tie otravné kamienky.

 

https://www.facebook.com/SOULBOARDIY.snowsurfskates/photos/p.1760710027397953/1760710027397953/?type=1&theater

 

Vlastníš aj ty shop so športovými potrebami, alebo poznáš taký, o ktorom by malo vedieť viac ľudí? Daj nám tip a my s ním spravíme rozhovor!